Назад

Председателят на БТПП Цветан Симеонов поиска повече информация от ЕП по въпросите свързани с бизнесаПредседателят на  БТПП г-н Цветан Симеонов се срещна с евродепутата и екс-външен министър г-н Ивайло Калфин по въпросите свързани с европейската интеграция на България, с акцент усвояването на европейските фондове, като бе констатирано, че все още е незадоволително.

Коментирани бяха всички допълнителни мерки за подобряване достъпа и усвояването на средства по еврофондовете. В разговора беше обсъдена работата на българските парламентаристи и по-специално възможностите за по-добра информираност на българския бизнес. Г-н Калфин е заместник председател на Комисията по бюджетен контрол към Европейския парламент.

Събеседниците констатираха необходимост от значително по-добра активност на българските предприемачи за следене на процесите и решенията, които се дискутират и приемат  в европейските институции. Така ще може своевременно да се дават становища по новите актове на ЕП и за да бъдат достатъчно защитени интересите на българските граждани и на икономическите играчи в рамките на съюза.

10.12.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад