Назад

Българо–руската търговско промишлена палата и БТПП - нови възможности за сътрудничество



На среща в БТПП бяха г-н Виктор Баженов, съветник към Посолството на Руската федерация в Република България и ръководител на Представителството в България на Комитет "Россотрудничества", и г-н Жельо Добрев, председател на Българо–руската търговско промишлена палата. 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов подробно запозна гостите с услугите и дейностите, които Палатата предоставя. 
 
От своя страна, г-н Баженов покани председателя на БТПП в Руския културно-информационен център в София, като представи условията, с които разполага центъра.
 
На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между България и Русия, в това число възстановяване на представителството на Руската търговско промишлена палата в София. Партниране при организирането на делегации, симпозиуми и изложби между двете страни, се договориха участниците в срещата.  Г-н Баженов сподели, че над 2 млн. руснаци посещават България, но е необходимо да бъдат по-добре запознати с балнеоложките центрове в страната.
 
По случай 3-ти март Българо–руската търговско промишлена палата подготвя мероприятие, с което да отпразнува националния празник на България, с участието на г-н Сергей Катирин, председател на Търговско-промишлената палата на Руската федерация. Председателят на БТПП изрази готовността си за активно участие и сътрудничество на Палатата при организиране и провеждане на събитието.
 
 

25.01.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад