Назад

Сътрудничество на БТПП с ФНТС за по-бързото практическо внедряване на нови технологии





 

Новият председател на Федерацията на научно-техническите съюзи проф. Иван Янчев и членове на Управителния съвет на Федерацията посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
В хода на разговорите се препотвърдиха основните приоритети от подписания през 2011 г. Меморандум за съвместна дейност между Палатата и Федерацията. Основните акценти на срещата бяха по-ефективното им изпълнение, намиране на допирни точки в изложения с цел разширяване на участията,  както и съвместната им реализация.
 
Обсъдени бяха идеи за организиране на съвместни дискусионни форуми - как иновациите и новите технологии да стигнат по-бързо до фирмите, обсъждания по законопроекти,  подготовка на съвместни становища и участие на експертни представители в работни групи и комисии.
 
Лилия Смедарчина, председател на Българския съюз на стандартизаторите, представи важна инициатива в сферата на стандартизацията и свързаните с нея дейности с широко участие на Балканските страни. Десетата юбилейна международна конференция ще се проведе на 13-14 септември 2013г. в Созопол. БТПП ще подкрепи инициативата и препоръчва на своите членове да се запознаят с темите, които ще се разглеждат и да се възползват от предоставената възможност.
 

Условията вижте ТУК

Регистрация

 
 

23.01.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад