Назад

Посланикът на Република Корея Н.Пр. Чън Би-хо с почетното отличие "Доктор Хонорис Кауза" на БАН



Почетното звание “Доктор Хонорис Кауза” на БАН беше присъдено на посланика на  Република Корея в България Н.Пр. д-р Чън Би-хо. С решение на управителния съвет на БАН, Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров връчи академичното му отличие на тържествена церемония в Академията. Този приз е заслуга на Н.Пр. Чън Би-хо – Доктор на политическите науки и социологията, поради неговите научни постижения, за дейността му по отношение на укрепване на доброто сътрудничество между българската и корейската научна общност, в перспектива на традиционното приятелство между Република Корея и Република България. 

Българската академия на науките е учредила това академично отличие от 1998 г. До сега носители на този приз са 18 световноизвестни български и чуждестранни учени и дейци на културата. 
 
Н.Пр. Чън Би-хо получи много поздравления за постиженията си и в това число от председателя на БТПП.
 
„Чувствам се поласкан от това, че ми е присъдено престижното отличие „Доктор Хонорис Кауза“ на БАН“ – каза в благодарственото си послание на церемонията Посланикът на Корея. Първият българско-корейски научен и технологичен форум през 2012 – научен мост към иновации, е едно от свидетелствата за неговите усилия. Тази първа размяна на идеи за съвместни проекти се оказа изключително плодотворна и обещаваща за бъдещо сътрудничество между България и Корея. 
 

17.01.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад