Назад

Среща в БТПП с представители от Иракски Кюрдистан

Началото на визитите на бизнес делегации в района на Иракски Кюрдистан и България бе дадено с първите срещи в БТПП
 Председателят на БТПП Цветан Симеонов и Янчо Янев, съпредседател на Хасковската търговско-промишлена палата проведоха делова среща с г-н Шекх Мустафа Абдула, председател на Съюза на вносителите и износителите от региона на Кюрдистан, Ирак. В срещата участва и директорът на Асоциацията за приятелство Кюрдистан – България, г-н Меджит Таха.

 

Господин Абдула представи накратко дейността на Съюза на вносителите и износителите от региона на Кюрдистан, Ирак, обединяващ членове от четирите най-големи градове в Иракски Кюрдистан. Организацията издава лицензи, необходими на чуждите предприемачи при осъществяването на внос и износ от региона на Иракски Кюрдистан, работи много добре съвместно с министерството на търговията на Ирак за разширяване на връзките по света, и има желание да ги разшири и в България.

Съюзът подържа добри връзки с всички търговски палати от региона. В град Ербил например до момента са открити 24 консулства на европейски страни. Г-н Абдула информира за две български фирми, които със съдействието на съюза успешно развиват бизнес дейност в областта на козметиката и млечните продукти в района.

 

Изказана беше благодарност на иракските гости за оказаното съдействие за организираното по-рано посещение на бизнес делегация в района на Иракски Кюрдистан. Началото на продължаващите визити в двете страни бе дадено с първите срещи с директора на Асоциацията за приятелство с Кюрдистан г-н Таха в България именно в БТПП.

 

Отправено бе предложение към гостите от Ирак за организиране през следващата година със съдействието на БТПП на изложби на иракски фирми - производители в гр. София. 


01.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад