Назад

Бизнес мисия от Шри Ланка в БТПП







 
По инициатива на Н.Пр. Памела Дийн, посланик на Шри Ланка, в БТПП гостува г-жа Кшенука Сеневиратне, секретар по политическите въпроси към МВнР на Шри Ланка. Председателят на Палатата представи дейностите и услугите, които предлага БТПП в подкрепа на местни и чуждестранни фирми. 


Гостите бяха запознати с икономическата и инвестиционна среда в България, като бяха очертани най-перспективните сектори за инвестиции - селско стопанство, бизнес с автомобилни части, IT сектор. Председателят на БТПП напомни, че страната ни е с най-нисък държавен дълг в Европа.


По време на срещата бе обсъдено и предстоящо посещение на делегация до Шри Ланка за създаване на контакти и проучване на сферите за партньорство. Г-жа Кшенука Сеневиратне изрази готовност да съдейства за всички инициативи в интерес на сътрудничеството между двете страни.


Н. Пр. Памела Дийн от своя страна отбеляза, че българските предприемачи могат да търгуват с Пакистан и Индия чрез Шри Ланка, тъй като тя има подписано споразумение за свободна търговия с тези страни.  Също така информира, че икономиката на страната се развива успешно и е втората по растеж икономика в Азия. Много бързо се развива секторът на услугите, особено туризмът. В южната част на Шри Ланка се строи ново голямо пристанище, което скоро ще бъде завършено.

31.07.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад