Назад

Новият председател на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България се представи в БТПП

 
Новоизбраният председател на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България г-жа Жана Величкова се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. 

В разговора беше коментирана необходимостта законодателството да насърчава развитието на бранша безалкохолните напитки и минералните води, да съдейства за укрепване експортния потенциал на българските фирми и за ограничаване на сивия сектор в бранша.

Обсъдени бяха предложения за съвместна дейност при организиране на тематични за бранша изложения, бизнес делегации и проекти, както и на обучение на фирмите за възможностите и модерните тенденции в областта на GS1.

Цветан Симеонов изказа благодарност на досегашния председател на Асоциацията Милчо Бошев за доброто сътрудничество и активно участие в дейността на Съвета на браншовите организации при БТПП при отстояване на позиции и мнения по законопроекти и анкети и за включване на по-голям кръг от членовете на Асоциацията в инициативи на Палатата.

От името на Асоциацията г-жа Жана Величкова прояви интерес към платформата за електронна търговия Еcоmgrid и възможностите, които предоставя за намиране на партньори, реклама и търгуване на продуктите. Тя изрази готовност за конструктивно сътрудничество в преговорите за минималния осигурителен доход за изготвяне на анализи, проучвания и изследвания в бранша, както и съдействие за привличане на инвестиции и за ограничаване на допълнителните административни и регулаторни тежести за фирмите от бранша.

14.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад