Назад

Подготвя се Първи балкански винен форум







 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе работна среща с Генералния директор на The Balkans International Wine Competition Галина Нифору за подготовката на Първия балкански винен форум, който ще включва и Балканско международно винено състезание. Съорганизатор на инициативата е Българската търговско-промишлена палата.

За да бъдат привлечени като участници възможно най-широк кръг от производители и дистрибутори на вина на срещата  беше решено да се удължи с една седмица срока на промоционалните цени за ранно записване.

THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION е форум, насочен за най-пълно представяне на вината произвеждани на Балканите. Намерението е в София, като естествен център на Балканския полуостров, да се фокусира вниманието на световната винена общност към този самобитен регион. 

В конкурса ще участват винопроизводители от всички балкански страни, защото със своите близо 1,8 милиона тона вино годишно, Балканите се нареждат на 5 място в света, веднага след най-големите страни винопроизводителки Италия, Франция, Испания и САЩ. 

Във форума ще си дадат среща световни винени експерти, Masters of Wine, винени търговци, винени журналисти от САЩ, Великобритания, Русия, Индия, Скандинавия, Германия, Белгия, Холандия и др.

Подробности и записване   на http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/


10.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад