Назад

Среща на Евроклуба при БТПП за подкрепа кандидатурата на София за столица на културата 2019







 

Поредната среща на членовете на Евроклуби при БТПП бе посветено на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

Организаторите от Българска търговско – промишлена палата и Асоциация за развитие на София бяха поканили над 30 дипломати. Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова бе основен говорител и представи кандидатурата на София за тази престижна европейска титла, с направеното до сега и с планираните бъдещи проекти, пред посланици и временно управляващи посолства в София, търговски съветници към посолствата, представители на министерства, фирми, браншови организации и членове на УС на БТПП.

Участниците бяха приветствани от г-н Томислав Дончев, Министър по управление на средствата от Европейския съюз, от г-н Цветан Симеонов, Председател на БТПП и от Председателя на Евроклуба. г-жа Ингрид Шикова. За Европейските столици на културата – път към успеха говори Н. Пр. г-н Коре Янсон, Посланик на Кралство Дания. 


Събитието бе съпроводено с откриването на изложба "Духът на София". Авторите Георги Величков и Бони Бонев представиха изложба, която отразява модерната София 130 години след официалното и обявяване за столица на България.


Повече за посланията вижте в приложения ВИДЕО ФАЙЛ






08.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад