Назад

751 компании ще посетят Европейския парламент

PRESS RELEASE

Brussels, 15 July 2010

14 октомври 2010: Европейски парламент на предприятията
751 компании ще посетят Европейския парламент

След успеха на първото издание на Европейски я парламент на предприятията /ЕПП/ през 2008 г., второ то издание на ЕП П ще се проведе на 14 октомври т.г. в Брюксел.

751 предприемачи от всякакъв размер и сектори, идва щи от 27-те страни членки на ЕС ще се съберат в сградата на Европейския парламент в Брюксел за обсъждане и гласуване на специфични бизнес въпроси. 24 предприемачи от 18 държави извън ЕС също ще присъстват като наблюдатели.

Участниците ще имат думата за въпроси, които са от решаващо значение в момента и които са обсъжда ни на ниво ЕС, и от които те са пряко засегнати.

Темите ще бъдат третирани в три различни сесии и включват:

  • Сесия 1 - Условия: икономическата криза; политика на ЕС към МСП; колективна защита и права на потребителите.
  • Сесия 2 - Ресурси: закъснели плащания, образование, пазар на труда, околна среда и енергийни въпроси.
  • Сесия 3 - Пазари: дружествено право, международни отношения, търговски споразумения, достъп до пазари.

Представители на Европейския парламент и на Европейската комисия ще присъства т във всяка сесия за да реагират на вота на предприятията и да отговарят на техните въпроси.

Алесандро Барберис, председател на ЕВРОПАЛАТИ, заяви: "Това събитие идва в идеалният момент, когато много теми, които пряко засягат бъдещето на бизнеса са на масата на европейските институции. Ако политиците са готови да зна ят какво очакват предприемачите от тях, то Европейския парламент на предприятията ще им даде отговор."

Събитието ще има и институционална подкрепа, като досега са потвърдили своето участие: Херман Ван Ромпой, председател на Европейския съвет, Волф Клинц, член на ЕП и председател на Специалния комитет по финансовата, икономическа и социална криза, Хърбърт Реул, член на ЕП и председател на комисията по промишленост, изследвания и енергетика, Малкълм Харбър, член на ЕП и председател на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, Антонио Таяни, заместник-председател на Европейската комисия и комисар по предприемачеството и промишлеността и Карел Де Гут, комисар на ЕС отговарящ за търговията.

ЕПП също се ползва от подкрепата на белгийското председателство на ЕС.

Европейският парламент на предприятията е организиран от ЕВРОПАЛАТИ , Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати, в сътрудничество със своята мрежа от национални търговско-промишлени палати, в която член е Българската търговско-промишлена палата (БТПП) .

The detailed programme of the EPE can be downloaded from
www.eurochambres.eu/content/default.asp?PageID=1&DocID=2565 

*************

Official website of the European Parliament of Enterprises: www.parliament-of-enterprises.eu


15.07.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад