Назад

БТПП настоява в Бюджет 2012 да бъдат заложени мерки за подобряване на живота на инвалидите и пенсионерите 
БТПП подкрепя и оказва всестранно съдействие на Съюза на инвалидите в България в отговорната му мисия на грижа за толкова нуждаещ се от подкрепа сегмент на обществото. Двете организации обединяват усилията си за насърчаване на частното предприемачество на хора с увреждания и разкриването на работни места за лица със специални възможности. Това каза председателят на БТПП Цветан Симеонов в приветствието си към участниците в Седмия конгрес на Съюза на инвалидите, който се състоя на 9 ноември в София.

Ние от  БТПП настоявахме и в този бюджет, далеч още преди  да започне неговото обсъждане, както за хора с увреждания, така и за пенсионерите, особено за тези с най-ниски пенсии, да се заложи ресурс, който да осигури достоен живот - в  тази сфера да няма регрес, да няма орязване на средства, а да се гарантира по-ефективно финансиране. Ако не могат да се увеличат заделяните от държавата средства, поне да се търсят  начини за по-ефективното им използване, за по-радикални реформи и подобряване на живота на инвалидите и пенсионерите. Това каза в заключение Цветан Симеонов.

През 2004 г. БТПП подписа със Съюза на инвалидите меморандум за сътрудничество. На базата на този документ БТПП предоставя безплатно вписване на фирмите - членове на Съюза в Единния търговски регистър на Палатата, както и услуги при преференциални условия.

10.11.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад