Назад

Обучение по прототипиране чрез 3D сканиране, моделиране и принтиране









Приключи обучението по прототипиране чрез 3D сканиране, моделиране и принтиране, организирано от Клъстер Подемна техника, с участието на преподаватели и докторанти от Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ). Обучението е възложено и се финансира от ХТМУ във връзка изпълнението на Договор №: BG-RRP-2.004-0002-C03, „BiOrgaMCT“ (Биоактивни органични и неорганични авангардни материали и чисти технологии) по процедура: BG-RRP-2.004 – Създаване на мрежа от изследователски висши училища в България по Национален план за възстановяване и устойчивост и дейността по работен пакет 5: Защита на интелектуалната собственост и технологичен трансфер.

Участниците в курса сканираха детайли и изработиха свои прототипи с използването на 3D принтери. Бяха придобити умения за работа с:

Настолен 3D скенер Artec Micro (използван за сканиране на малки обекти – в обем до 9х6х6 см, с резолюция на сканиране до 0,029 мм);

Портативен 3D скенер Artec Leo (използван за сканиране на средни към големи обекти, с резолюция до 0,1 мм);

3D принтери от марките ULTIMAKER, MARKFORGED, FORMLABS, работещи с три различни технологии за 3D печат: FFF (Fused Filament Fabrication), CFR (Continious Fibre Reinforsment) и LFS (Low Force Stereolitography).

Завършилите курсът на обучение получиха сертификати.

При интерес от страна на лица или екипи от предприятия за участие в бъдещи обучителни курсове по теми, свързани с 3D сканиране, моделиране и принтиране, можете да подадете ваши контактни данни на e-mail: hoists.cluster@gmail.com

 

 


22.03.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад