Назад

Българската търговско-промишлена палата и CCPIT Съчуан със съвместна конференция за насърчаване на търговското и инвестиционно сътрудничество между България и Китай

Събитието ще се проведе на 2 април 2024 г./вторник/ от 14:00 ч. в София, хотел „Маринела“, зала Киото


Българската търговско-промишлена палата и Китайският съвет за насърчаване на международната търговия – Съчуан (CCPIT) организират конференция за търговско и инвестиционно сътрудничество между България и Китай, Съчуан. Събитието ще се проведе на 2 април 2024 г./вторник/ от 14:00 ч. в София, хотел „Маринела“, зала Киото.

Делегацията от Китай, ръководена от г-на Хуан Ли, председател на CCPIT Съчуан обхваща компании от секторите: машиностроене в областта на строителството, производство на високотехнологични роботи за почистване, оборудване на помещения за почистване на въздуха, машини и инструменти, оборудване на подземно строителство, сондажи, части за трансмисии и др.

Водещи позиции в износа на България към Китай заемат: медни руди и техни концентрати, царевица, кюспета и твърди остатъци. Вносът от Китай се отличава с: диоди, транзистори и други подобни полупроводникови прибори, електрически акумулатори, трансформатори, машини.

След официалната част ще се проведат и двустранни срещи с китайски фирми.

За да потвърдите присъствието си на събитието е необходимо да попълните онлайн регистрацията в срок до 1 април 2024 г. Участието е безплатно! Работен език на конференцията: български и китайски – с осигурен превод.

При въпроси и необходимост от допълнителна информация можете да се свържете с БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на тел.: 02 8117 421, 02 8117 489 или е-mail: m.markova@bcci.bg

Приложение: проекто-програма на събитието и списък с китайската делегация

 


21.03.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад