Назад

Среща с изпълнителния директор на Лидер Академия Андрей Илиев

Бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между двете организации в полза на младите хора от поколение Z




Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с изпълнителния директор на Лидер  Академия Андрей Илиев. Бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в полза на младите хора от поколение Z. Tова са родените между 1999 и 2012 г. младежи, които са бъдещите лидери и основна работна сила и двигател на икономиката. 

Лидер Академия е разработила методология за кариерно профилиране. До момента е подкрепила директно повече от 1500 младежи в кариерното им развитие чрез семинари, обучения, международни лагери като част от 1-годишната Кариерна Акселерираща Програма, която е разработила. 1оо младежи от цяла България ще получат пълна стипендия за програмата като част от кампанията  “100-те изгряващи звезди”. Тук имате възможност да номинирате младеж между 16 и 25 години, който може да получи стипендия за програмата.

Освен това академията провежда и най-голямото в България изследване за нуждите, нагласите и отношението на GenZ към пазара на труда, на чиято основа в момента пише доклад, който ще е безплатен за бизнеса.

Лидер Академия кани и организации, които да се включат в партньорската мрежа  на организацията и да имат достъп до мотивирани и амбициозни млади кадри, които да допринесат за развитието на бизнеса им. Повече за фокуса на Лидер Академия през 2024 г. и партньорските пакети можете да научите от тук.

Симеонов сподели работата на БТПП в посока насърчаване заетостта на младите хора чрез стажове, обучения по предприемачество, кариерно ориентиране, дни на отворените врати и други инициативи. Той подчерта, че палатата има силен интерес към партньорства с организации, които целят разширяване на уменията на младите хора.

 


15.03.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад