Назад

15 години насърчаваме предприемачеството: успехът на програмата Еразъм за млади предприемачи



Европейската комисия с гордост отбелязва 15-ата годишнина на програмата Еразъм за млади предприемачи (EYE), забележителна инициатива, предназначена да оформи бъдещето на предприемачеството в цяла Европа. 

Програмата предоставя на нови и потенциални предприемачи уникална възможност за международен обмен, предназначен да превърне иновативните идеи в реалност. Тя не само помага за преодоляване на първоначалните препятствия при започване и управление на бизнес, но също така улеснява интернационализацията на МСП и бизнес партньорствата. Участниците получават безценно обучение на работното място и развиват своите предприемачески умения чрез сътрудничество с опитен приемащ предприемач в чужбина с продължителност от 1 до 6 месеца. ЕС предлага финансова подкрепа за покриване на пътни и дневни разходи, като гарантира достъпност.

Опитните приемащи предприемачи се възползват от свежи перспективи и умения, предоставени от мотивирани нови предприемачи. Това сътрудничество отваря врати за новаторски идеи за развитие на бизнеса, позволявайки интернационализация, достъп до нови пазари и формиране на нови партньорства, с повишени конкурентни предимства.

Към днешна дата програмата е създала близо 12 000 бизнес обмена в над 45 държави. 2023 г. отбеляза исторически връх с над 5000 кандидати, демонстрирайки изключителния успех на програмата. Програмата EYE има силен рейтинг на одобрение, като 98% от новите предприемачи я препоръчват и 92% от участниците поддържат контакт след обмена.

Програмата се подпомага от широк кръг посреднически организации в цяла Европа.

Европейската комисия остава ангажирана с подобряването на програмата EYE в бъдеще, като гарантира, че тя ще продължава да подкрепя нововъзникващите предприемачи и да допринася за устойчива и иновативна европейска бизнес екосистема. Амбициозни предприемачи и опитни собственици на бизнес са поканени да се присъединят към тази процъфтяваща общност и да станат част от историята на успеха на EYE.

За повече информация как да кандидатствате или да участвате можете да се свържете с БТПП https://www.bcci.bg/bulgarian/projects/erasmus_young/description.html или посетете уебсайта на Еразъм за млади предприемачи www.erasmus-entrepreneurs.eu.

 

 


11.03.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад