Назад

Временно управляващият посолството на Сирийската Арабска Република посети БТПП







Мухаммад Мухаммад, временно управляващ Посолството на Сирийската Арабска Република у нас, разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участва и Али Макин, съветник към посолството.

По време на разговора бе дискутирано развитието на двустранните търговско–икономически отношения между двете страни и бе договорено засилването на размяната на икономическа информация. В тази връзка бе договорено провеждането в началото на месец ноември тази година на бизнес форум с цел представяне пред българските предприемачи на предимствата за правене на бизнес със Сирия. Събитието ще се организира от екипът на посолството съвместно с БТПП, като предстои уточняването на точна дата удобна за двете страни.

Пълно съдействие на чуждестранни в това число и български компании, с намерения да инвестират в Сирия, предоставя  Сирийската агенция за инвестиции .

Констатирано бе, че Българо-сирийски бизнес съвет при БТПП се нуждае от активизиране на своята дейност. За тази цел заинтересованите български предприемачи с интереси в Сирия могат да изявят това свое намерение при дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” на имейл – irelations@bcci.bg


08.08.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад