Назад

Посланикът на Виетнам на посещение в БТПП

Предстои виетнамска мисия у нас на високо държавно ниво




Н.Пр. Доан Туан Лин, извънреден и пълномощен посланик на Виетнам в България, и експерти от Посолството посетиха Българската търговско-промишлена палата и разговаряха с председателя Цветан Симеонов относно предстоящи двустранни бизнес инициативи.

Посланик Лин информира за  посещение на високо държавно ниво в България в края на този месец. На срещата БТПП потвърди готовността си да съдейства при организиране на посещението, като допълнително ще бъдат подготвени и публикувани материали за събитието чрез информационните канали на Палатата.

По информация на Министерство на икономиката за първите шест месеца на 2020 г. износът от България за Виетнам достига 20.3 млн. щ. д., което отбелязва лек спад от 1.5% в сравнение със същия период на предходната година.

Същевременно вносът от Виетнам е на стойност 36.7 млн. щ. д., което представлява ръст от близо 10% в сравнение с периода за 2019 г.

Общият стокообмен между двете страни възлиза на стойност 57 млн. щ. д., като и тук статистиката отчита ръст от около 5.4% в сравнение с първите шест месеца на 2019 г.

При  интерес от установяване на делови контакти и бизнес сътрудничество с предприемачи от Виетнам, заинтересованите фирми могат да се обръщат към Дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел. 02/8117421 и имейл: irelations@bcci.bg

 

 


19.10.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад