Назад

Как да осигурим безпроблемно изживяване за потребителите

Регионален форум GS1 in Europe, 17-22 октомври 2021г., Варшава


От днес, 18 октомври започва ежегодната регионална среща на членовете на GS1 в Европа, като тази година тя се провежда хибридно -  в столицата на Полша, и виртуално. Традиционно домакин на форума е различна държава и в него участват представители от 49 национални организации GS1 от Европа и Азия. Целта на Регионалния форум е обсъждане на текущите и бъдещите проекти, както и споделяне на опит и специфичните за регионите проблематики. Представители на бизнеса и Националните организации GS1 ще имат възможност да участват в повече от 30 разнообразни сесии, „Зелен“ Хакатон, Радио станция на живо, предоставяща интересни интервюта.

Във всеки от дните са предвидени общо 4 пленарни сесии, посветени на актуални теми като дигиталния паспорт на продуктите, влиянието на идентификацията в днешния дигитален свят, значимостта на качеството на данните и не на последно място електронната търговия. Приветствено слово за откриване на форума ще направи Грегор Херцог, председател на GS1 в Европа. Част от неговото изказване е посветено на стратегията за прилагане на стандартите за предстоящите години.

Ново приложение Picture It, резултат от проект на GS1, ще бъде представено и официално обявен неговия старт.

Във втория ден от форума вниманието ще бъде насочено към бъдещето в стандартите за идентификация. Ще бъдат представени различни добри практики. Един от секторите, в които е отчетена увеличена нужда от имплементирането на стандартите  GS1, е електронната търговия. Говорители от водещи платформи за електронна търговия, ще предоставят актуална информация за проблемите, с които се сблъскват, както и своите активности за тяхното отстраняване. 

В пленарната сесия в последния ден от форума фокусът е върху имплементирането на Глобален Модел на Данните (GDM), стандарт разработен с участието на бизнеса и експерти от GS1 в съответствие с нуждата за хармонизиране на използваните атрибути и наименования. Специално внимание ще бъде обърнато на  качеството на данните в съвременния дигитален свят,  както и на други значими теми.

В заключение ще бъде направено обобщение на дискутираните в рамките на форума теми с изводи, които да вдъхновят участниците за бъдещи действия.

Повече информация за събитието и лекторите може да намерите на  https://www.gs1ineuropeforum.eu/

Общ преглед на програмата по дни може да намерите на https://www.gs1ineuropeforum.eu/wp-content/uploads/2021/10/2021-Regional-Forum-Week-at-a-Glance.pdf

При интерес, регистрация за събитието може да направите на https://www.gs1ineuropeforum.eu/register/

За допълнителни въпроси се обръщайте към GS1 България: gs1bulgaria@gs1bg.org и тел. 02/8117 433, 439, 571

 


18.10.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад