Назад

В БТПП "Устойчиво развитие и бизнес в България и Европа"



БТПП бе домакин на конференция на тема „ Устойчиво развитие и бизнес в България и Европа“. Събитието се организира съвместно с Балканския институт за устойчиво развитие ( БИУР) и събра над 60 представители на бизнеса, институциите и медиите.

Конференцията бе официално открита от Цветан Симеонов, председател на БТПП, който изрази увереността, че събитието ще свърже френските институции с българския бизнес  и ще представи чуждестранния опит. Председателят на БТПП сподели, че Палатата работи за икономическа стабилност на страната и поддържане на водещи позиции на страната ни в международните класации.

Видео поздрав отправи и евродепутатът Ева Майдел. Видеото може да бъде видяно ТУК.

Цветелина Цветанова, председател на БИУР сподели, че темата за устойчивото развитие е особено актуална на фона на въпросите за климатичните промени, замърсения въздух и изчерпването на ресурсите. Тя акцентира върху План 2030 – роля и организация на бизнеса в изпълнението му на световно ниво. Презентацията ТУК

Фредерик Пети, депутат на французите извън Франция и външнотърговски съветник, сподели че ще се постарае да даде конкретни отговори на бизнеса относно устойчивото развитие. Пети акцентира върху важността на Балканите за развитието на Европа.

Жил Курежлонг, първи съветник към Посолството на Франция в България определи събитието като среща на бизнеса и споделяне на опит и идеи.

Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговско индустриална камара (ФБТИК) представи стъпките, които ФБТИК е предприела по повод устойчивото развитие като сподели опита на свои членове в опазването и мониторинга на околната среда и Индустрия 4.0.

Акцент по време на събитието бе поставен върху Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН, инициативата на МТК за ангажимент на бизнеса към справянето с климатичните промени, Финансовият пакт за климата, климатичната банка и други от предприетите мерки за постигане на устойчиво развитие.

Опит и добри практики споделиха и представители на водещи фирми в България в различни сектори. Представяне UNDERSTANDING TRENDS AND OPPORTUNITIES 

 

 


18.12.2019 г.
Назад