Назад

В БТПП гостуваха представители на Световния турски бизнес съвет



Представители на Световния турски бизнес съвет /DTIK/ посетиха БТПП и се срещнаха с главния секретар Васил Тодоров. Той обсъди с Омер Сусли, член на борда на Съвета и председател на комитета, отговарящ за отношенията с Балканските страни, взаимодействието на ниво бизнес организации от България и Турция.

В срещата се включиха представители на Световния турски бизнес съвет, който е неправителствена организация, създадена в рамките на Съвета за външни икономически отношения /DEIK/. Участие взеха още Окан Пакбеше и Синем Таштан, търговски съветници към Посолството на Турция в София, както и Едис Емре, председател на Българско-турската търговско-индустриална камара.

Васил Тодоров подчерта, че БТПП поддържа традиционно добро сътрудничество на ниво търговски палати с партньорите си от Турция. Той разясни регионалната и браншова структура на БТПП, както и представи широката гама от услуги на организацията.

Омер Сусли сподели, че отговаря за Балканския регион – общо 11 страни, които са изключително важни икономически партньори на Турция. Съвместни инициативи за насърчаване на икономическите и инвестиционни дейности между Турция и съседните страни са в основата на дейността на DTIK. Организацията работи за привличане на български инвеститори в Турция и може да окаже необходимата подкрепа за това.

Търговският съветник в Турско посолство Окан Пакбеше отбеляза интензивната работа между БТПП и Търговската секция на Турско посолство и информира, че се очаква провеждането на двустранен бизнес форум в България в началото на следващата година. БТПП ще информира допълнително за събитието.


19.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад