Назад

Възможност за участие на български фирми в международно изложение за вносни стоки в ШанхайПредставители на Административния комитет на бизнес район Хунцяо, Шанхай, посетиха БТПП и обсъдиха с председателя на Палатата Цветан Симеонов възможностите за участие на български фирми по време на вторoто издание на Международното изложение за вносни стоки China International Import Expo, което ще се проведе за втори път тази година в периода 5-10 октомври 2019г. в гр. Шанхай, Китай.

В срещата взеха участие още Ли Дзиенрън, първи секретар по търговски въпроси към Посолството на КНР в София, и Васил Тодоров, главен секретар на БТПП.

Председателят на БТПП запозна китайската делегация с дейността и услугите, които Палатата предлага в полза на бизнеса. Той акцентира върху добрите отношения на БТПП с Посолството на КНР в София, както и с партньори от Китай, като сподели, че Палатата е член на Международната търговска палата „Пътят на коприната“ от 2018г.

Мин Шилин, изпълнителен заместник директор на Административния комитет, представи информация за бизнес район Хунцяо, който се отличава с добре развита инфраструктура и централно разположение. Г-н Мин сподели, че именно в този район се провежда и Международното изложение за вносни стоки China International Import Expo.

През миналата година представители на повече от 140 страни са взели участие в изложението. Oрганизаторите отчитат засилен интерес от страна на бизнеса. Г-н Мин сподели, че освен цялостното обслужване на фирмите по време на изложението, организаторите предлагат и ползването целогодишно на безмитна зона, създадена към изложбения комплекс. За повече информация: https://www.ciie.org

Фирмите, които проявяват интерес за участие в изложението, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg.

 


15.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад