Назад

16 април - двустранни срещи с иранска бизнес делегация в БТПП



Али Акбар Резаи, съветник по икономическите въпроси към Посолството на Иран в София, и Саид Хадеи, председател на Ирано-българската бизнес асоциация, посетиха БТПП и разговаряха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

По време на срещата бе договорено на 16 април от 16:00ч. в сградата на БТПП да се проведат двустранни срещи с иранска бизнес делегация. Секторите, които ще бъдат представени от иранските компании са: тежко машиностроене; химическа, торова, фармацевтична и хранително-вкусова промишленост; минно дело; енергетика; транспорт; козметика; електротехника и електроника; информационни и комуникационни технологии; селскостопански продукти; строителство и др.

Работен език по време на срещите ще бъде английски.

Посещението на иранските фирми е във връзка с предстоящото провеждане на 19-та сесия на Смесената междуправителствена българо–иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, която ще се проведе в периода 16-19 април 2019 г. в София.

БТПП напомня, че се работи и по създаването на смесен българо–ирански бизнес съвет. Фирмите, които имат интерес за участие в двустранните срещи и в бизнес съвета, могат да заявят своя интерес на имейл:  irelations@bcci.bg.


12.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад