Назад

Посолството на Словения в София ще отвори официално врати в края на месец октомври



В края на месец октомври се очаква в София официално да отвори врати Посолството на Словения. Това сподели новоназначеният посланик на Словения в България Анжей Франгеш по време на срещата си с Председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Председателят на Палатата и посланик Франгеш обсъдиха двустранните търговско-икономически отношения, както и сътрудничеството на БТПП с партньори от Словения.

Цветан Симеонов представи дейността на Палатата, както и услугите, които БТПП предлага, започвайки от намирането на партньори, през консултации за започване на бизнес, панаири и изложения, бизнес делегации, до разрешаването на търговски спорове чрез медиация и арбитраж.

Посланик Франгеш сподели, че има интерес не само към разширяване на сътрудничеството с България, но и към задълбочаване на двустранните отношения. Той определи като сектори от взаимен интерес високите технологии, сътрудничеството между бизнеса и науката, опита на технологичните институти и университети в България и др.

Симеонов изрази готовността на БТПП за съдействие на новоназначения Посланик за изпълнение на целите му и за подкрепа на бизнеса от България и Словения.


15.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад