Назад

Интерес на бизнеса в Йемен за сътрудничество с български компании



Председателя на БТПП Цветан Симеонов се срещна с Абер Макауи, втори секретар, завеждащ двустранните отношения към посолството на Република Йемен в София. В срещата участва и Джауад Джасим, експерт информационни въпроси и обществени връзки към Посолството.

Това е втората регулярна среща за последните две години с представител на Посолството, като целта е получаване на актуална информация за икономическата обстановка в Йемен.   

Абер Макауи информира относно по-нататъшното стабилизиране на страната, като преобладаваща част от територията вече се контролира от легитимното правителство на Република Йемен. Съществува интерес за сътрудничество с български компании от областта на инфраструктурното строителство (пътища и болници), търговия с акумулатори и масла, морски продукти, сол, кафе, цитрусови плодове и др. Големият брой йеменски граждани, завършили образованието си през годините в България, е голям капитал, който може да се използва за бъдещо развитие на двустраните отношения.

Симеонов отправи покана към Посолството за съвместно организиране на информационен семинар за новите възможности за правене на бизнес в Йемен. БТПП допълнително ще информира за точната дата за провеждане на събитието.

 


18.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад