Назад

ГБИТК - дългогодишен партньор на БТПП





Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в конференция по повод 25-та годишнина от създаването на Представителството на германската икономика в България. От 2000 г. двустранното сътрудничество между търговските палати се развива изключително интензивно с осъществяване на поредица от регионални проекти ABC – DIHK, CEFTA – DIHK, обучения за предприемачи, служители на бизнес организации и партньори. От 2004 г. присъствието на германски компании в нашата страна е подпомагано от Германо-българската търговско-индустриална камара, която е дългогодишен партньор на БТПП.

В рамките на конференцията, която бе на тема Икономика 4.0, Симеонов поднесе поздравления на Тим Курт, президент на ГБИТК, д-р Фолкер Трайер, зам.главен управител на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари /DIHK/ и Митко Василев, управител на ГБИТК. Бе връчен и поздравителен адрес по повод годишнината.

В събитието взеха участие Н.Пр. Херберт Салбер, посланик на ФР Германия в България, Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Росен Плевнелиев, президент на Република България /2012-2017/, представители на водещи германски компании, работещи у нас.

Лекции изнесоха Тим Курт, президент на ГБИТК, Н. Пр. Херберт Салбер, посланик на Германия в България и Флориан Кондерт, футуролог.

Презентирани бяха и четирите български стартъп компании, които ще представят България на Start.Up! Germany 2018.


21.09.2018 г.
Назад