Назад

Преговори за партньорство



Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с г-жа Райна Миткова, управител на двете дъщерни компании на немската EOS Group в България – ЕОС Матрикс и ЕОС Сървисис, и председател на Асоциацията на колекторските агенции в България. EOS Group е една от най-големите компании в България и водещ доставчик на международни услуги по управление на вземанията.

Г-жа Миткова представи дейността на компанията и услугите, които тя предлага. Тя изтъкна, че EOS Matrix е водеща агенция за събиране на дългове в България и че е една от 55 компании в 26 страни. През 2002 г. компанията е основана в България и от тогава е лидер в индустрията. Миткова представи услугите на EOS като съдействие на фирмите и като възможност за намаляване на взаимната задлъжнялост между фирмите в България.

В хода на разговора се обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество. Цветан Симеонов запозна управителя на компанията със сертификатите за отличие Excellent SME, които се издават от БТПП в сътрудничество с компанията за кредитно застраховане и бизнес информация Кофас България. Той информира и за действащите търговски палати във всеки областен град, както се обсъди и бъдещото представяне на компанията по време на годишните срещи с техни представители. Симеонов представи и 20-та годишна класация на БТПП „Топ 100“ , която Палатата прави само на базата на обективни и съпоставими данни от финансовите отчети, както и презентира видовете членство, които БТПП предлага.

Дискутираха се и интересите от сътрудничеството и за двете страни.


20.09.2018 г.
Назад