Назад

Покана за изложба в БТПП



На 25 септември от 17:00 ч. във фоайето на Палатата на ул. “Искър” № 9 ще можете да присъствате на официалното откриване на изложбата от председателя на БТПП Цветан Симеонов. По време на откриването ще присъства и авторът на картините – художничката Розалия Лефеджийска.

Изложбата е с наименование "Само в лято възкръсвам" и обещава едно вълнуващо морско и емоционално пътешествие в цветове и рими.

Розалия Лефеджийска е от гр. Варна. Дипломира се в Икономически университет – Варна, но винаги се е увличала от изящното и приложно изкуство и използва всички възможности за усъвършенстване в тази насока. Междувременно завършва Школа по моден дизайн, който се превръща в нейна професия за известно време. През 2001 г.  завършва Частна академия за изящно изкуство "Жул Паскин" в гр.София в класа на художника Румен Лаптев и проф. Васил Вълев. От 2008 г. работи като художник на свободна практика. Художничката се стреми да улавя и запечатва върху платното единствено послания, носещи светли и позитивни емоции.Убедена е, че мисията на изкуството е да прави  света по-красив и по-добър. В началото на кариерата си се отдава на морето като сюжет, но в последствие се увлича по това да открива и пресътворява човешки емоции в цветята и природата. Голяма част от картините ѝ са придружени със стих, който отразява личния ѝ прочит на вложените в тях емоции.

 


21.09.2018 г.
Назад