Назад

Среща с генералния директор на Китайския център за външна търговия

Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Ли Джинчи, генерален директор на Китайския център за външна търговия и придружаващата го делегация. Ли Джинчи е в България, за да представи Международния панаир за вносни стоки и 124-тия Кантонски панаир.

На 14 септември посолството на Китайската Народна Република в София организираха промоционално мероприятие, в което взеха участие над 50 български фирми. Генeралният директор на Китайския център за външна търговия сподели, че  двата панаира са не само възможност за навлизане на български фирми на китайския пазар, но и възможност за създаване на контакти с над 1500 фирми от цял свят.

Симеонов изрази готовността на БТПП да съдейства на Китайския център за промотиране на международите панаири сред българските фирми. Той сподели, че БТПП поддържа отлични отношения с посолството на КНР в София и работи усърдно за развитие на търговско-икономическите връзки между България и Китай. Обсъдени бяха още резултатите от посещението на китайския премиер - Ли Къцян в София през месец юли тази година по повод  инициативата 16+1.

 


17.09.2018 г.
Назад