Назад

Председателят на БТПП проведе работна среща с Н. Пр. г-н Негаш КЕБРЕТ БОТОРА

Цветан Симеонов отбеляза възможните области за съвместен бизнес с Етиопия


Председателят на БТПП проведе работна среща с Н. Пр. г-н Негаш КЕБРЕТ БОТОРА, извънреден и пълномощен посланик на Етиопия. Бяха обсъдени двустранните отношения, които имат нужда от насърчаване в областта на търговско-икономическите връзки. Посланик Ботора представи секторите, в които се развива етиопската икономика: селско стопанство /производство на кафе, семена – сусам, царевица и др./, животинска кожа /от крава, овца, коза и др./, живи животни и месо, текстилна промишленост /памук и готови текстилни изделия/, туризъм, хидроенергетика и др.

Симеонов отбеляза възможните области за съвместен бизнес – технологии и машини за хранително-вкусовата промишленост, малки хидроенергийни системи, изграждане на туристическа инфраструктура и др.

Бяха планувани съвместни събития до края на 2018 г. с цел промотиране на възможностите за двустранно икономическо сътрудничество. БТПП ще предостави допълнителна информация за датите и програмата на събитията.

При интерес за участие в тях можете да се свържете с: БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 

 


23.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад