Назад

БТПП участва в откриването на Дом на търговците от Балканите в Бурса

Бурса има амбицията да бъде лидер в сътрудничеството с балканските страни и инвестициите в региона


Председателят на БТПП участва в официалното откриване на Дом на търговците от Балканите и Турция, състояло се на 5 май 2018 г. в Бурса, Турция. Събитието бе организирано от БАЛКАНТЮРКСИАД – една от най-големите бизнес асоциации на бизнесмени, изселили се от Балканските страни, Търговско-промишлената палата на Бурса и местните власти.

В присъствието на кмета на гр. Бурса, двама областни управители от региона, представители на дипломатическия корпус от Балканските страни, позиционирани в Бурса, както и предприемачи от Турция, България, Хърватия, Румъния и др., Цветан Симеонов отправи приветствие при откриването на сградата. В речта си той оцени високо ролята на бизнес организацията БАЛКАНТЮРКСИАД за развитие на икономическото сътрудничество между страните от Балканския регион. Той отбеляза значителния ръст на икономиката на Турция и поздрави турските държавни власти за сериозния напредък в развитието на инфраструктурата, която е изключително важна за стимулиране на икономическите връзки.

В изказването си областният управител на Бурса Мюнир Караоглу сподели, че градът е локомотивът на турската икономика, тъй като в региона се развиват автомобилната, текстилната, хранително-вкусовата промишленост, а транспортната свързаност е отлична.

Бурса има амбицията да бъде лидер в сътрудничеството с  балканските страни и инвестициите в региона.

В рамките на посещението бе разгледана фабрика за производство на сладкарски изделия от кестени – Карделен.

Цветан Симеонов проведе разговори и срещи с ръководството на ТПП Бурса, местни компании и бизнесмени.

БТПП сътрудничи с БАЛКАНТЮРКСИАД от 2013 г. като до момента е посрещала бизнес делегации от организацията през 2014 и 2017 г. и е организирала двустранни срещи с български компании.

За повече информация, заинтересованите фирми могат да се свързват с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 494, 8117 489, e-mail: m.markova@bcci.bg.

 


08.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад