Назад

БТПП ще бъде домакин заедно с Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация – CIDIC /Белгия/ на двустранен икономически форум



Българската търговско-промишлена палата ще бъде домакин заедно с Евопейския център за икономическа, академична и културна дипломация – CIDIC /Белгия/ на двустранен икономически форум, който ще се състои на 24 април 2018 г. в София, БТПП, ул. Искър 9, 14.00 – 17.30 ч.

Във форума ще участват зам.-министърът на икономиката на България Лъчезар Борисов, Посланикът на България в Брюксел Мая Добрева, Посланикът на Белгия в София Франсоа Бонтан.

Ще бъдат осъществени срещи в следните сектори: хранително-вкусова промишленост, машиностроене, авточасти, авиационна промишленост, транспорт и логистика, консултантски услуги, медия и др. В събитието се очаква да се включат над 60 представители на бизнеса от България и Белгия.

Събитието се осъществява със съдействието на Посолството на България в Брюксел и Посолството на Белгия в София.

Посещението на делегацията на Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация в нашата страна е по повод председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Почетен председател на организацията за първата половина на 2018 г. е Н. Пр. Мая Добрева, посланик на България в Брюксел.

По традиция, в рамките на посещението в София, CIDIC ще раздаде и награди на партньори и компании за принос в сферата на икономическата дипломация. Церемонията по награждаването ще започне в 16.30 ч в БТПП, зала А, ет. 1 и ще завърши с чаша шампанско.

Работният език на събитието е английски.

За допълнителна информация, БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail: m.markova@bcci.bg, тел.: 02 8117 494, 8117 489.

----------------------------

Европейският център за икономическа, академична и културна дипломация /CIDIC/ https://cidic.be/ е основан през 2010 г. с цел насърчаване на икономическата и академична дипломация.

Използвайки икономическата дипломация дипломатите подкрепят икономически мерки, предприети от техните правителства. Те действат като посредници между частните компании на национално ниво и фирмите в страните, в които са акредитирани, за намиране на нови пазари на индустриални продукти, услуги, за привличане на чуждестранни инвеститори и затвърждаване на осъществени вече бизнес контакти.

CIDIC организира дни на дипломацията, икономиката и академичната общност в сътрудничество със страните, които председателстват Съвета на ЕС.

 


23.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад