Назад

БТПП участва в среща за представяне на възможностите за инвестиции и търговия в ИракПо покана на Посолството на Ирак, БТПП участва в среща за представяне на възможностите за инвестиции и търговия в Ирак. Маджид Ареби Ал-Мохамед, временно управляващ  Посолството на Република Ирак в София, представи накратко икономическото състояние към момента в Ирак и откриващите се възможности във всички сфери на икономиката за включване на български компании. Той наблегна на силната нужда от сътрудничество между предприемачи от двете страни в инфраструктурни проекти -  изграждане на нови пътища, училища, болници и възстановяването на разрушени по време на военните действия културни обекти. Иракското правителство кани фирми за възстановяване на инфраструктурата и за инвестиции в страната.

Представители на български компании участваха в срещата и презентираха накратко своите дейности и конкретни намерения за присъствие на иракския пазар.  От Посолството на Ирак заявиха, че ще предадат информация от срещата към компетентните власти в Ирак.

Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата, информира относно сътрудничеството с иракски партньори и предстоящото посещение в края на месец април на делегация от Хасковския регион в  Ирак.

Александър Божилов, експерт в дирекция „Международно сътрудничество и международни организации,  отбеляза по време на срещата отличното партньорство с Федерацията на иракските търговски палати въз основа на подписано през 1999 г. споразумение за сътрудничество. Представена бе и експертизата на Палатата при организирането на български бизнес делегации в чужбина.

При проявен интерес за сътрудничество с Ирак български компании могат да се свържат с Дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” на имейл: irelations@bcci.bg или на тел.: 02 8117 421.


19.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад