Назад

Търговският съветник в посолството на Кения Джейн Коле посети БТПП

Бе договорено и бъдещо посещение на представители на БТПП и български бизнесмени в Кения с цел по-тясно сътрудничество


Търговският съветник в посолството на Кения, отговарящо за България и Румъния, в Берлин, Джейн Коле посети БТПП. По време на разговора с председателя на БТПП Цветан Симеонов и почетния консул на Кения Ивайло Дерменджиев бяха обсъдени възможностите за насърчаване на двустранните бизнес отношения.

По думите на Цветан Симеонов сътрудничеството на ниво институции е активно, но на ниво компании има неизползван потенциал. Той предложи съдействие от БТПП при организиране на бизнес събития – представяне на възможностите за правене на бизнес и инвестиране в Кения /БТПП е била домакин на подобно събитие през 2011 г./, изложба на кенийски традиционни стоки, участие на фирми от Кения в панаири и изложения в нашата страна, съдействие за намиране на партньори и др.

Джейн Коле представи основните сектори, в които кенийската икономика има големи постижения: производство на плодове и зеленчуци, производство на цветя. Тя посочи, че страната очаква инвестиции в областта на възобновяемата енергетика. Търгувайки с Кения, всяка европейска компания може да има достъп до 150 млн. жители в региона. Освен това, тя е част група страни: Танзания, Уганда, Судан и Кения, които могат да се посетят с една туристическа виза.

Председателят на БТПП представи функционалностите на електронния търговски регистър на БТПП, както и преимуществата на разрешаването на търговски спорове чрез арбитраж.

Бе договорено и бъдещо посещение на представители на БТПП и български бизнесмени в Кения с цел по-тясно сътрудничество с Кенийската търговско-промишлена палата.

При интерес за включване в посещението, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 028117489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 


20.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад