Назад

Новоназначеният посланик на Турция посети БТПП

Н. Пр. д-р Хасан Улусой информира за предстоящия бизнес форум, който ще се проведе в Истанбул с участието на министрите на икономиката на Турция и България


Извънредният и пълномощен посланик на Република Турция в София – Н. Пр. д-р Хасан Улусой, посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. По време на срещата се обсъдиха съвместни инициативи за подпомагане на бизнес средите от двете страни.

В разговора взеха участие Емрах Сазак – търговски съветник, и Халюк Демир – първи секретар към посолството.

Г-н Симеонов запозна гостите с последното развитие на икономическите отношения между двете страни и подчерта отличното сътрудничество, което има между БТПП и партньорите от турска страна, Съюзът на камарите и стоковите борси на Турция (TOBB), председателстващ Асоциацията на балканските палати (ABC) през 2018 г.

Председателят на Палатата предостави информация и за проведената по-рано в БТПП среща с делегация от БАЛКАНТЮРКСИАД – една от най-големите бизнес организации от гр. Бурса, Турция. Голяма част от членовете на бизнес организацията са с корени от Балканските страни, в това число и от България. 

Посланикът информира за предстоящия бизнес форум, който ще се проведе през месец април 2018 година в Истанбул с участието на министрите на икономиката на Турция и България. БТПП допълнително ще разпространи информация за точния период за провеждане на форума.

В края на разговора БТПП и посолството на Турция в София потвърдиха желанието си не само за продължаване, но и активизиране на доброто сътрудничество при подпомагането на бизнес средите от двете страни.


22.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад