Назад

БТПП проведе срещи в Егейската и Измирската палата и взе участие в смесения икономически форум в Измир

Състоя се церемония по подписване на споразумение за сътрудниечство между EximBank -Tурция и EximBank- Япония




В качеството си на член на консултативния съвет ЕС-Япония,заместник - председателят на  БТПП, Георги Стоев участва и в смесения икономически форум в Измир, в който взеха участие 16 министри, представители на деловите среди от Африка, Япония , повече от 120 турски бизнесмени и 260 членна бизнес делегация от Русия и Татарстан.

Приветствия към участниците във форума отправиха министърът на икономиката на Турция Нихат ЗЕЙБЕКЧИ, министърът на енергетиката на Руската Федерация Александър НОВАК и президентът на Татарстан Рустам МИННИХАНОВ. Сред приоритетите на регионалното сътрудничество бяха изтъкнати сферата на енергетиката, съвместните индустриални зони , търговията ,туризма  и транспортната инфраструктура.

Георги Стоев се срещна със заместник - министъра на икономическото развитие на Руската Федерация Александър Груздев и присъства на церемонията по подписването на споразумението за сътрудниечство между EximBank -Tурция и EximBank- Япония. Разширяването на пристанището на Измир, съвместното производство на автомобили  и новите газови коридори са сред общите приоритети на това споразумение.

Заедно с министрите от Мианмар ,Босна и Херцеговина, Сенегал и Камерун, заместник - председателят на БТПП посети индустриален парк Ататюрк, след което разговаря със заместник -председателя на Измирската търговска палата Кюнеит Гюлеч и посети Егейската търговска палата, където се срещна с членовете на борда на директорите Атеш ДЕМИРКАЛКАН и Хакан УРУН.

По време на срещите беше потвърден взаимният интерес за сътрудничество и от двете Палати бе изразено желанието за организиране обмен на търговски делегации.


21.08.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад