Назад

Ливано-български бизнес форум се проведе в Бейрут







Деловата програма на бизнес делегацията ни в Бейрут започна със среща в Ливанската агенция за инвестиции и развитие (IDAL). Набил Итани, генерален директор на IDAL, представи бизнес климата в Ливан, акцентирайки върху стимулите за привличане на чуждестранни инвестиции.Той подчерта, че Ливан предлага достъп на българските фирми до останалите арабски страни.

Българската делегация участва в  Ливано-български бизнес форум, организиран от Търговско-промишлената и земеделска палата (ТПЗП) на Бейрут и Планината Ливан и със съдействието на смесените съвети от България и Ливан. При официалното откриване на форума Мохамед Шукей, председател на Палатата домакин, отбеляза, че българските фирми имат възможност чрез навлизане на ливанския пазар да участват във възстановяването на инфраструктурните обекти в Сирия.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов, ръководител на българската делегация, представи актуалната икономическа обстановка в България и основните предимства на страната ни като благоприятен инвестиционен климат и стабилна данъчна система. Той акцентира и върху секторите от двустранен интерес: машиностроене в хранително-вкусовата промишленост, автомобилостроене, селско стопанство, информационни и компютърни технологии. Симеонов изрази готовността на БТПП за съдействие на бизнеса от Ливан и България и изрази надежда, че форумът ще допринесе за активизиране на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

Приветствие към участниците отправи и временно управляващата Посолството на Ливанската република в България г-жа Сузан Музи  и г-н Петко Димитров, временно управляващ Посолството на Р България в Бейрут.

Ахмад Аладеин, председател на Ливано-българския бизнес съвет, връчи почетен плакет на БТПП за развитие на двустранните отношения. Обявено, бе че се обсъжда посещението на ливанска делегация в България в близките месеци.

Над 90 ливански фирми и представители на различни бизнес организации се включиха в двустранните срещи с цел намиране на партньори от България.


05.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад