Назад

Среща с представители на посолството на Япония

Зам.-председателят на БТПП и на Българо-японския икономически съвет (БЯИС) Георги Стоев се срещна със Сусуму Уеда, съветник в посолството на Япония у нас и Хитоши Хата, втори секретар  към икономическата секция на посолството.
 
В хода на разговора бе обсъдено сътрудничеството в икономическата сфера между Япония и България и проблемите на японски инвеститори в сферата на енергетиката. Дискутирани бяха и текущите преговори за свободната търговия и партньорство между Япония и Европейския съюз. 
 
БЯИС при БТПП подпомага процесите в преговорите на експертно равнище, а Палатата има опит и сътрудничи с Японската организация за външна търговия (JETRO) и ЕС в програмите за обучение на мениджъри от страните от европейския съюз, изпращани за обмяна на опит в Япония. До момента по различни програми в Япония са изпратени повече от 1500 мениджъри от ЕС, сред които 25 от България. 
 
През тази година ще бъдат обявени нови програми за обучение в областта на оценка на риска и развитието на човешките ресурси и БТПП допълнително ще информира за тях своите членове и регионалните палати. 
 
Георги Стоев изрази готовност от страна на Палатата и БЯИС да продължат да оказват пълно съдействие на японските компании, изразили намерения за инвестиции в България. 
 

14.01.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад