Назад

Необходимо е задълбочаване на сътрудничеството с Иран



Станимир Мусев, Трети секретар по икономическите въпроси към Посолството на България в Техеран разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Обсъдена бе съвместната работа с дипломатическото ни представителство. Сътрудничеството бе високо оценено и от двете страни.

Предоставена бе инфоркация за новостите в Иранската палата на търговията, промишлеността и мините. От своя страна Цветан Симеонов представи нововъведенията в системата на търговските палати и отбеляза насочване на усилията към задълбочаване на сътрудничеството и към директни контакти с Иран.

Констатирана бе нeобходимостта от подобряване и разширяване на транспортните връзки между двете страни, както и контактите и сътрудничеството във финансовата сфера за осигуряване на нормални схеми за разплащане между фирмите.

Предстои сесия на смесената междуправителствена комисия в началото на 2016 г., по време на която тези въпроси също ще бъдат разгледани. Станимир Мусев отбеляза, че на фона на изолацията, в която Иран бе поставен, стокообменът с нашата страна се е покачил 3 пъти за последните 5 години.


15.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад