Назад

Поздравление от председателя на ПалататаУважаеми членове и партньори,

В навечерието на 2016 г. имам удоволствието да се обърна към Вас с благодарност за доброто сътрудничество през годината, в която отбелязахме 120-годишнината от създаването на Търговско-промишлените палати/камари в България.

Към ежедневната ни работа в полза на фирмите успяхме да отбележим юбилея в над двадесет регионални центъра, с подкрепата на стотици представители на местния бизнес, местните власти, учебни заведения и социални партньори.

Кулминация на уважението към Палатската система беше присъствието и поздравленията, които получихме от тримата президенти на Република България - Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов, от заместник председателя на ЕК Кристалина Георгиева, генералния директор на Международната организация на труда Гай Райдър, президента на Световната федерация на търговските палати Петер Михок, главния секретар на Асоциацията на Европейските търговско-промишлени палати /Европалати/ Арналдо Абруцини и десетки представители на водещи фирми в икономиката на страната.

Заедно с това българските предприемачи получиха усъвършенстваната версия на Доброволния търговски регистър, Продуктов каталог и надградена версия на мобилното приложение на GS1 България „БГ Баркод“. Подобрена бе и програмата за електронен достъп на участниците в процедурата по разрешаване на спорове от Арбитражния съд при БТПП.

Успяхме да започнем работа по спасяването от разруха на къщата на първия председател на Софийската търговско-индустриална камара Иван Грозев и превръщането й в музей. Надяваме се да го довършим през 2016 г. - за 100-годишнината от неговата кончина.

С гордост отбелязваме включването на обучение по предприемачество още от началните класове - постижение със стратегическо значение за пазарната икономика на страната.

И през 2016 г. ще продължим да бъдем в постоянен и открит диалог с работодатели и синдикати, предсказуем партньор и коректив на държавните институции. Както винаги – надежден и коректен помощник на българския бизнес.

Огромна благодарност на всички, които ни подкрепяха, на всички, които аргументирано ни опонираха и допринесоха за балансираните ни позиции - за една по-благоприятна икономическа среда и по-добра за живеене България.

Цветан Симеонов
Председател на УС на БТПП


30.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад