Назад

Среща с почетния консул на Кения у нас





Председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с д-р Ивайло Дерменджиев, почетен консул на Република Кения у нас и член на УС на БТПП двустранните икономически отношения. В рамките на среща, която се състоя в БТПП, бе коментирана и отправената от Палатата покана към представители на Кенийската национална търговско-промишлена палата за посещение в България. Планира се визитата да се осъществи през първата половина на 2016 г. Обсъжда се и проект на споразумение за сътрудничество между двете палати, което да бъде основа за разрастване на двустранния търговски стокообмен. На българския пазар се предлагат стоки от Кения, но те идват у нас, основно през трети страни. Улесняването на търговията и установяване на по-тесни бизнес връзки са сред основните цели на споразумението между двете палати.
 
Д-р Дерменджиев информира, че Кенийската национална търговско-промишлена палата също кани български бизнесмени да посетят Найроби и да се срещнат с местни партньори.
 
В рамките на срещата бе засегнат и въпросът за получаване на визи за България от граждани на Кения, които трябва да използват услугите на най-близките дипломатически представителства – в ЮАР и Етиопия, поради липса на посолство в Найроби.
 

04.08.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад