Назад

За първи път бяха връчени награди на малки и средни предприятия със Сертификат за отличие (Excellent SME)По време на честванията на 120 годишнината на БТПП за първи път бяха връчени награди за малки и средни предприятия със сертификат за отличие (Excellent SME), издаван от Палатата и от компанията за кредитно застраховане и бизнес информация Кофас България.
 
В категорията „Най-печелившо МСП със сертификат за отличие” наградата спечели Евромастер Импорт-Експорт” ЕООД, а за най-бързо развиващо се МСП беше отличено МТМ ООД. Най-ефективно управлявано МСП със сертификат за отличие стана Отто Интернешънъл България ЕООД. 
 
Управителят на Кофас Милена Виденова отбеляза: „Началото на сертификатите за отличие за малки и средни предприятия беше поставено през миналата година от БТПП и Кофас България с основната цел да насърчава успешните малки и средни компании. За това време той даде редица ползи за компаниите, както показва и обратната връзка от тях, налице са и всички сигнали, че с тях се поставя началото на една традиция – в доброто управление и в постигането на иновативни решения“.
 
Основните критерии, по които са избрани тазгодишните носители на призовете на най-добрите компании със сертификат за отличие, са абсолютният размер и нетния марж на печалбата, както и процентът ръст в оборота. Взети са предвид и финансовите данни, счетоводните отчети, а също и прозрачността на компаниите, което дава основание за максимална обективност в преценката. Нито една от компаниите, притежатели на сертификат за отличие, няма оценка по-ниска от 6, според последните финансови данни. 
 
Председателят на БТТП Цветан Симеонов подчерта: „При това БТПП и Кофас подхождат с ясния ангажимент, че това допринася не само за стимулирането на малките и средни предприятия, а и за стабилизирането за средата на правене на бизнес в България“.
 
Представителите на организаторите специално поздравиха носителите и подчертаха, че такива награди заслужават още много фирми в страната ни, които благодарение на своите усилия и професионализъм се справят успешно в настоящата среда. Наградите могат да бъдат мотиватор за по-добро управление на компаниите и на рисковете, което е една от най-важните предпоставки за устойчив растеж.
 
Списък на фирми, получили Сертификат за отличие (Excellent SME) и участвали в класацията - ТУК

29.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад