Назад

В БТПП ще бъде представено бъдещото споразумение за свободна търговия между ЕС и Тихоокеанския алианс





Н.Пр. Мария Елиана Куевас, посланик на Чили, акредитиран за България, се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Тя бе придружена от Андрес Сааведра Бараона, отговорен секретар в Консулството на Чили в България.
 
Обсъдени бяха възможностите за двустранно сътрудничество. Цветан Симеонов подчерта, че България може да бъде силен икономически партньор на Чили в областите: информационни технологии, резервни части за автомобили, машиностроене, селско стопанство, химическа и фармацевтична промишленост.
 
В хода на разговора бе договорено осъществяването на съвместно събитие през есента на 2014 г. с цел информиране на бизнеса от България и региона за възможностите, които предоставя бъдещото споразумение за свободна търговия между ЕС и Тихоокеанския алианс – икономическо обединение на Мексико, Чили, Колумбия и Перу.
 
Основната цел на Алианса, създаден през 2012 г., е улесняването на икономическата интеграция между четирите латиноамерикански страни и развитието на конкурентноспособността на икономиките им. Постигнато е споразумение за осигуряването на свободно придвижване на стоки, услуги, капитали и хора между страните от обединението.
Общата численост на населението на четирите страни е 207 милиона души, а брутният им продукт достига 1.7 млн. долара, което 35% от брутния продукт на цяла Латинска Америка.
 
При проява на предварителен интерес за участие в събитието през есента, можете да се свържете с:
Дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", БТПП
Тел.: 02 8117 489
e-mail: G.Dimitrova@bcci.bg
 

27.06.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад