Назад

Започна 102-та Международна конференция на труда

В Женева, Швейцария, в Двореца на нациите на ООН започна 102-та Международна конференция на труда (МКТ). На откриването на форума присъстваха над 5000 делегати от 185 страни-членки на Международната организация на труда (МОТ).
 
За президент на 102-та Международна конференция на труда  беше избран д-р Нидал Катамини, министър на труда и министър на транспорта на Кралство Йордания.
 
Основните теми на конференцията бяха очертани в изказването на главния директор на МОТ Гай Райдър. 102-та МКТ ще се фокусира върху въпросите на заетостта, растежа и социалния прогрес; детския труд; ситуацията в Мианмар; засилване на социалния диалог между правителствата, работодателските и синдикалните организации; промотиране на достойната работа и "зелените" работни места.
 
В рамките на 102-та Международната конференция на труда, която ще продължи до 20 юни, българските работодатели се представляват от председателя на БТПП Цветан Симеонов, в качеството на делегат, директора "Тристранно сътрудничество" в АИКБ Ивелин Желязков, в качеството на заместник-делегат, и от главния секретар на БТПП Васил Тодоров, като съветник.
 

05.06.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад