Назад

Започна Годишното общо събрание на Асоциацията на Балканските палати



Председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов участва в Общото събрание на Асоциацията на Балканските палати /ABC/ в Будва, Черна гора, на 17 април. Организатор на събитието е Търговската палата на Черна гора.

На 16 април се проведе конференция на тема: Неформалната икономика като фактор, възпрепятстващ развитието нa CEFTA - региона. Обсъди се проблемът със сивата икономика, която влияе негативно на бизнес условията, нарушава данъчния ред и бюджетните приходи. 
 
Откриването бе направено от Велимир Миюшкович – председател на Търговската палата на Черна гора, както и от Радое Жугич, министър на финансите на Черна гора. В дискусиите се включиха представители на всички палати от региона на ABC (Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Румъния, Сърбия, Черна гора и Турция).
 
Бяха представени дейностите по проекта “DIHK-CEFTA” за Западните балкани. БТПП участва като партньор небенефициент в съвместения проект между Асоциацията на германските търговски палати и Палатите от страните на CEFTA, но оказва съдействие с обучение на експерти от арбитражните съдилища на съответните страни, с оглед високата степен на дигитализация на базата данни за делата в България. Всяка година БТПП изготвя Каталог на панаирите и изложенията в Югоизточна Европа, като част от дейността на БТПП по партньорския проект.
 

 


15.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад