Назад

Награди „Работодател на годината“









 

Отличие на церемонията „Работодател на годината“ получиха общо 31 работодатели от цялата страна, разпределени в 10 категории.
 
За девети пореден път министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта (АЗ) Камелия Лозанова връчиха наградите. Събитието беше организирано от Агенцията по заетостта. 
 
При откриването министър Младенов отбеляза, че през тази година чрез услугите на агенцията 106 хил. души са намерили работа /което е със 7500 повече спрямо 2011 г./, а близо 52 000 са младежи. Договорено е догодина Агенцията по заетостта да посредничи за намиране на работа над 130 000 безработни. 
 
На церемонията присъства и председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той разговаря с министър Младенов и Камелия Лозанова, като подчерта, че БТПП изключително високо оценява усилията за насърчаване на заетостта и по-специално възможността младите да намерят реализация.
 
За пореден път най-голяма част от победителите в традиционната церемония на Агенцията по заетостта тази година бяха общински администрации. Награди за най-голям брой наети хора чрез бюрото по труда получиха 14 общини. Отличените в частния сектор са предимно в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. За да могат повече фирми да намерят място сред наградените, има и друга възможност за подобряване на работата в сферата на заетостта, но тя зависи много от активността на фирмите.
 
БТПП счита, че в бъдеще трябва да се обърне внимание на последващ анализ и по-стриктен контрол върху конкретните резултати от работата на наетите лица, особено по обявените програми. Така ще се постигне по-добър ефект и резултат от вложените средства.
 
Камелия Лозанова връчи и вътрешноведомствени грамоти за най-успешните бюра /на I-во място дирекцията в Ловеч, II-ра позиция - за службата в София и на III-то място - в Монтана/ и експерти за годината. 
 
 
За повече информация, относно наградените ТУК
 

14.12.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад