Назад

БТПП на Южноафрикански бизнес форум







В рамките на 20-та годишнина от дипломатическите отношения между Южна Африка и България се състоя форум, посветен на бизнеса.

Начало на бизнес форума даде съветникът на посолство Южна Африка в България – Байки Матлунг. Основото представяне беше направено от посланика на Южна Африка в Руската федерация – Мандиси Мпахлуа (бивш южноафрикански министър на търговията и индустрията 2004-2009г., след което, до назначаването му за посланик, Специален съветник на Президента на Южна Африка – Джейкъб Зума).  Изказване направи Н.Пр. Шийла Камерер – посланик на Южна Африка в България и Евгения Харитонова – зам. министър на икономиката, енергетиката и туризма.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов се включи, като отправи кратко приветствие към участниците. В изказването си Цветан Симеонов отбеляза: „Трябва да вземем пример от Южна Африка и да показваме България, не като ъгъл от Европа, а така, както беше представена Южна Африка в центъра на картата на света. Ние ще подкрепим всички предложения на посолството тук в България, отправени към тукашната бизнес общност, за представяне на икономическите възможности и последното развитие на инициативите на ЮАР, които ще стигнат бързо пред 52 хиляди фирми-членове на Палатата. 
Последно, но не по значение, е фактът, че всяко предложение за съвместни бизнес инициативи ще бъде приветствано и подкрепено от БТПП. Информация, която ние получаваме за местните бизнес възможности и инвестиционни намерения ще бъде представяна своевременно на българските делови среди.“
 
Цветан Симеонов благодари специално за съдействието на посланик Шийла Камерер и на търговски отдел на посолството. 
 
С цел затвърждаване и разширяване на търговско-икономическите връзки и сътрудничество с Южна Африка, беше предложено редовно да се разменя икономическа и бизнес информация, за да се подпомогне реципрочно участие на български и южноафрикански фирми в международни изложения и панаири в двете страни, и за размяна на бизнес делегации.
 

08.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад