Назад

БТПП ще организира Тържествена сесия по повод 100-години в подкрепа на обучение на кадри за икономиката







Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна днес с Емилия Иванова - директор на Националната търговско-банкова гимназия по повод отбелязването на 100-годишнината на гимназията. На срещата присъства и помощник-директора на училището Нейчо Попов.

 
БТПП ще окаже съдействие на Националната финансово-стопанска гимназия и Националната търговско-банкова гимназия - две училища, които са част от търговските палати и наследници на създадената Софийска мъжка търговска гимназия, основана през 1913 г. по инициатива и с финансовата подкрепа на Софийската търговско-индустриална камара. 
 
Двете училища са подготвили богати програми за отбелязване на юбилея и БТПП ще подкрепи и окаже съдействие за достойно отбелязване на 100-годишния юбилей и споделянето на техния пример в подготовката на професионални кадри за нуждите на икономиката на страната.
 
В рамките на честванията по повод юбилея, БТПП ще организира Тържествена сесия с двете училища и ще окаже съдействие в подготовката на специален исторически алманах, включващ история на училищата и примери за съвременните им постижения, обучение и практическата им подготовка за реализиране на получените знания.
 

07.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад