Назад

БТПП отчете отлично търговско сътрудничество с Китай

Търговският съветник към Посолството на Китайската Народна Република в България Лу Юнмин отпътува окончателно от нашата страна. На 25 октомври 2012 г. председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с г-н Лу за да благодари за отличното сътрудничество между палатата и търговския отдел на посолството.

 
Г-н Лу приключва третия си мандат в Посолството на Китай в София, като последният е с продължителност 8 години и половина. Търговският съветник на Китай е удостояван два пъти с почетна статуетка Хермес от БТПП като най-добър чуждестранен търговски съветник в нашата страна. В края на срещата г-н Симеонов поднесе почетна диплома за доброто сътрудничество и приноса на г-н Лу за развитие на двустранните икономически отношения.
 
 
Той от своя страна благодари на Българската търговско-промишлена палата за получената подкрепа, оказаното съдействие и внимание. Според него БТПП играе важна и активна роля за разширяване на търговските и икономически отношения България - Китай. Много делегации на централно и регионално ниво са посещавали нашата страна със съдействието, както на Посолството, така и на БТПП.
 
 
До момента през 2012 г. БТПП е била домакин на 5 бизнес събития с участието на китайски и български компании и се очаква до края на годината да се осъществят още две посещения.
 

26.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад