Назад

Изложба „Градски пейзажи” - еманация на постмодерността





Градският пейзаж се оказа сериозна провокация за художниците и хората на изкуството. Четирима добри и популярни съвременни български живописци – Павел Митков, Юрий Гранитски, Галя Букова и Нина Златева  показаха нагледно много успешно своите градски блуждения, съвременната градска романтика, новите покриви и новите птици…


Глобализиращият се свят е сложил уникален модернистичен отпечатък върху изкуството във всичките му измерения, установи писателят Любомир Милчев – Денди, който бе специален гост на изложбата. В „Градски пейзажи” той откри отражение на своите разгледни блуждения из София с фотографии, събрани през 2011 г. в книгата „София  Енигма – Стигма” и препоръча продължение изложбата в „Градски покриви” като необходим ракурс към по-дълбокото себеопознаване.


Въпросът къде сме в новия град и новите взаимоотношения бе водещ в сюрреалистичната идея на Арт Виза да изведе по нов начин модерността и философията на изкуството на преден план като форма на холистично развитие на взаимоотношения и емоции през импресионистичната промяна и наивизъм на съвременното общество.


Индивидуалността днес е със странен фокус и има нужда от допълване, омекотяване  и защита, а съчетаното възприемането на изкуството като арт терапия доведе в галерията и екипът на ТВ+, който засне специално предаване за „Градски пейзажи”. 


В главните роли бяха заснети дизайнерката на бижута Меги Колева, заради уникалната й авторска холистична колекция от бижута и топ дизайнерът Светла Димитрова. Светла, която има в автобиографията си няколко златни игли, събра заслужени овации за колекцията си в унисон със заглавието „Градски пейзажи” и успя да направи елегантна ретроспекция на новото практичното и модерно градско облекло - модели с вплетени картини, библейски сюжети и етно мотиви.

Изложбата може да бъде видяна до 14 септември всеки делничен ден от 9.00 до 17 часа, а с предварителна заявка и в събота. Очакваме ви на ул. „Искър” №9, във фоайето на БТПП. 


Специален партньор на „Арт Виза България” е Българската търговско-промишлена палата (БТПП).


17.08.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад