Назад

Среща на главния секретар на БТПП с български дипломати в Швейцария 
Главният секретар на Българска търговско-промишлена палата Васил Тодоров, се срещна с Н.Пр. Иван Пиперков, който е постоянен представител на България в ООН и ръководител на мисията в Женева. В срещата участва и Алексей Андреев – български представител в редица международни организации.


Посланик Пиперков бе запознат в детайли с дейностите и услугите, които БТПП предоставя на фирмите-членове. Васил Тодоров постави акцент върху възможностите на Палата за работа с международни организации и международно сътрудничество.
 
БТПП сътрудничи с OSEC - Швейцарската централа за насърчаване на търговията; SOFI – Швейцарска организация за насърчаване на инвестициите; SIPPO- Швейцарска програма за насърчаване на вноса, както и със Смесената търговска камара Швейцария – България. 


Българо-швейцарската търговска камара е учредена през 2004 година, с цел подпомагане и стимулиране на икономическите и търговски връзки между България и Швейцария. Организацията е със седалище в София и предлага информация, контакти и услуги на своите партньори от двете държави. В нея членуват предприятия от всички отрасли, производители и предлагащи услуги, вносители и износители, големи международни концерни, както и средни и малки предприятия.


Швейцария е перспективен търговски и икономически партньор за България поради благоприятния търговско-политически режим, изгодните условия за реализиране на реекспортни, транзитни, финансови и други специфични търговско-икономически операции, високото технологическо равнище на индустрията, значителната стабилност на нейната икономика и национална валута.


Линк към сайт на Българо-Швейцарска търговска Камара http://bscc.bg/bg

11.06.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад